Sari la conținut

Integritate organizationala

          În cadrul companiilor și organizațiilor de orice tip eficiența muncii este aspectul cel mai important. Acest principiu se aplică mai ales atunci când apar situații conflictuale de orice tip, iar soluționarea lor cunoaște acum noi resurse oferite de expertiza poligraf. 

          Metodologia de funcționare respectă toate criteriile impuse de codul muncii și ajută la clarificarea rapidă a problemelor de organizare sau etica muncii. Această modalitate de testare poate fi atât în favoarea angajatului, cât și a angajatorului în funcție de caz, iar principalul avantaj este că ea poate determina cu un grad foarte mare de precizie dacă anumite suspiciuni sunt întemeiate sau poate contribui la reconstituirea anumitor evenimente prin evaluarea întregii situații. 

          Testarea poligraf de integritate organizațională aduce examinarea cu aparatura modernă în sectorul privat și prin procedurile standard de utilizare clarifică o mare varietate de situații și conflicte. Orice tip de suspiciune poate beneficia de tehnica poligraf pentru verificare. Testarea se face intotdeauna cu acordul persoanei în cauză și respectând metodologia de investigare. Atât angajatorii, cât și angajații pot solicita acest test, fie pentru a verifica statutul de vinovăție al altei persoane, fie pentru a-și dovedi propria nevinovăție. Astfel, o multitudine de situații care implică prejudicii aduse companiei pot fi soluționate cu scopul final de a reduce daunele, iar recurgând la această metodă, principalul avantaj este timpul scurt de aplicare și prezentare a rezultatelor și desigur absența oricărui risc în privința veridicității concluziei. 

          Concret, testarea poligraf solicitată de angajator stabilește vinovăția, nevinovăția sau gradul de implicare al angajaților în diverse evenimente precum neglijențe, lipsuri, acțiuni cu scop preponderent spre infracțiune și așa mai departe. Si angajații pot solicita acest serviciu pentru a elimina suspiciunile îdreptate împotriva lor și pentru a reveni la statutul anterior de angajați loiali societății. În oricare dintre aceste cazuri, testarea se face într-un mediu relaxat, care nu impune niciun fel de presiune asupra persoanei testate. 

          Dreptul la liberă exprimare și la intimitate este în totalitate respectat deoarece persoana testată va ști dinainte ce întrebări i se vor pune iar expertiza nu va cuprinde decât aspectele legate de cauza cercetată. Experții poligraf au întotdeauna grijă ca orice investigație să aibă un temei real, astfel nu trebuie să vă faceți griji în privința abuzurilor, indiferent de ce parte a baricadei vă aflați. In cazul în care pregătirile stabilesc faptul că o investigație nu este rezonabilă, ea nu va avea loc. 

          Cu privire la tipurile de tarife pentru expertiza poligraf, nivelul lor oferă oricui acces la acest tip de testare. Alături de acest avantaj, de rapiditatea și siguranța rezultatelor și de impactul minim pe care îl are, testarea poligraf este recomandată pentru a restabili echilibrul de care depinde succesul oricărei organizații și nu în ultimul rând ajută direct la recuperarea unor prejudicii materiale sau de prestigiu.

          UPDATE: Începând cu data de 1 octombrie 2016 Europoligraf Center efectuează teste de integritate organizaţională cerificate de Asociaţia Europeană pentru Integritate – organism ştiinţific european ce are ca scop elaborarea celor mai noi standarde şi metode de evaluare a integrităţii organizaţionale.