Sari la conținut

Instante / Birouri de avocatura

          O utilizare importantă a poligrafului constă în infomarea corespunzătoare a avocaților și instanțelor judecătorești asupra unui caz. Clienții se întamplă adesea să mintă sau să își minimizele implicarea într-un incident atunci când expun situația avocatului sau dau declarații.

          In interesul fundamentării unei bune apărăriexpertiza poligraf  și interviul în sine scot la iveala informația vitală pentru succesul procesului.  In plus, se pot obține și informații noi, nemenționate care reduc posibilitatea de a fi luați pe nepregătite în timpul procesului. Un avantaj extrem de important al expertizei poligraf în acest context este că întreaga procedură este marcată de profesionalism și discreție, astfel încât intervievarea și rezultatele testării sunt confidențiale și vor fi prezentate numai solicitantului.

          O expertiză poligraf vă asistă atunci când aveți de apărat un client într-o mare varietate de cazuri. Infracțiuni, conflicte civile, dispute cu companiile de asigurări, faliment, drept familial și matrimonial, abuzuri și orice caz implică o dispută între două persoane. In situația unui caz ce implică criminalitatea, o expertiză poligraf pozitivă poate cauza o răsturnare de situație.

          Dacă, de exemplu, procurorul se îndoiește de credibilitatea unui martor, testarea poligraf în această situație vă ajută să construiți un caz solid și uneori chiar influențează anularea plângerilor. Apărarea poate solicita de asemenea o examinare privind implicarea directă, sau asupra unor acțiuni esențiale pentru cazul procurorului, atunci când există îndoială.

          In majoritatea cazurilor civile, un caz ajunge în instanță pentru că două persoane au o dispută, dar aceste dispute pot cu ușurință să fie soluționate cu ajutorul tehnicii poligraf aplicate ambelor părți.

          In privința momentului optim pentru a apela la o expertiză poligraf, acesta ar trebui să aibă loc înainte ca instanța să ia o decizie cu privire la pedeapsă. Ca apărător vă doriți ca acuzarea să aibă îndoieli cât mai devreme asupra veridicității informațiilor acumulate de ancheta sa. Atunci când vă prezentați cazul, rezultatele favorabile ale unei expertize poligraf nu fac decât să elimine absolut orice îndoială asupra situației.

          Pe de altă parte, nici după formularea plângerii nu este prea tarziu să solicitați o expertiză poligraf, mai ales având în vedere faptul că avocații sunt în general contactați când există deja un caz. În plus, testarea poligraf vă poate reasigura, ca apărător, asupra declarației de nevinovăție a clientului. Examinarea propriu-zisă și interviul vă oferă informații cheie pe care poate clientul le-a omis.

          Avantajul apelării la un laborator privat de testare poligraf constă în etica de lucru și experiența vastă de care dau dovadă  experții poligraf. Deși există și varianta testării poligraf efectuată de poliție sau de agențiile guvernamentale, interpretarea rezultatelor în aceste situații poate să fie una subiectivă în detrimentul cazului. În plus, lucrul cu aceste instituții oferă ocazia procurorului să afle detalii despre cazul pe care îl conduceți, direct de la client.

          Cele mai importante criterii în alegerea unui expert poligraf privat sunt instruirea și experiența, dar și reputația în comunitatea legală pentru acuratețe, imparțialitate, si onestitatea. După terminarea testării, acest examinator întocmește Expertiza Poligraf – un raport detaliat pe care îl puteți utiliza în susținerea cazului. Însă, un foarte important avantaj al laboratorului nostru privat de testare poligraf este confidențialitatea. Aici nu numai că rezultatele testului nu vor fi dezvăluite, dar nici faptul în sine că a avut loc o testare nu va fi comunicat nimănui. Cazurile legale și solicitările avocaților au prioritate, astfel încât veți fi mereu cu un pas înaintea adversarilor.