Sari la conținut

Test de fidelitate

          Există circumstanțe care pun în discuție fidelitatea în cuplu, iar acest lucru nu este niciodată confortabil pentru parteneri și persoanele implicate. De multe ori doar teama sau anxietatea cu privire la ideea de infidelitate în sine poate pune în pericol sau deteriora, uneori iremediabil, relația de cuplu.

          Expertiza poligraf poate oferi asistență în soluționarea și clarificarea problemelor emoționale și incomode pentru parteneri, cu un grad ridicat de succes . Acest serviciu care a pătruns recent în domeniul civil este în măsură să asiste la eliminarea îndoielilor de orice fel care planează asupra relației de cuplu sau asupra familiei dumneavoastră.

          Examinarea confidențială și personalizată promite să ofere clarificarea de care aveți nevoie pentru a putea adopta o poziție întemeiată în viața de cuplu. Toate testările de fidelitate sunt construite în jurul cerințelor specifice pe care clientul le prezintă experților poligraf și aderă la reguli stricte de confidențialitate, asigurând intimitate totală. Ele clarifică situații de infidelitate de orice tip în acord cu standardele în vigoare și cu metodele aprobate și acceptate de Codul Ocupațiilor din România pentru ocupația de expert poligraf și bineinteles respectând prevederile Codului Civil.

          Utilizată deja în câteva emisiuni de televiziune, tehnica poligraf s-a dovedit utilă pentru clarificarea și rezolvarea problemelor matrimoniale, însa spre deosebire de ce ați văzut poate la televizor, în realitate testarea are un format structurat, profesionist până în cel mai mic detaliu și care conduce la un rezultat clar, eliminând îndoiala.

          Fundamentarea testului începe cu o discuție între experții poligraf și părțile implicate, adică persoana care dorește clarificarea situației și persoana bănuită. In timpul acestei discuții se punctează incidentul sau acuzația care se dorește verificată și pe baza acestei întâlniri se vor alcătui întrebările esențiale. Testarea poligraf propriu-zisa include un interviu inițial și dacă este necesar, încă un interviu ulterior (post-test) realizat cu subiectul. După examinare, rezultatele sunt analizate și se emite o concluzie materializată într-o expertiză. Aceste rezultate ale examinării vor rămâne confidențiale, ele fiind discutate cu persoana care a solicitat examinarea.

          Deși sună amenințător, testul de fidelitate în cuplu nu este atât de intimidant în realitate pentru că există limitări etice asupra întrebărilor care pot fi adresate în timpul interviului. Menirea lui este să verifice dacă bănuielile existente sunt întemeiate, sau nu, și nu să scoată la lumină detalii incomode. In plus, pentru ca testarea să poată avea loc este necesar acordul părții intervievate, iar fără acest acord niciun fel de verificare nu poate avea loc.

          Examinarea poligraf este o inițiativă respectabilă care durează aproximativ două ore. Primul pas al acesteia este întalnirea cu părțile implicate pentru a se stabili problematica de examinare și rezonabilitatea acesteia. Apoi, pe baza problematicii, expertul întocmește întrebările testului pe care le prezintă părților și după acceptarea lor vor fi folosite în examinare. Solicitantul nu va asista la examinarea propriu-zisă a partenerului pentru a nu genera tensiune. La finele testării, ambele părți primesc rezultatul examinării înainte de a părăsi biroul, iar ulterior acesta se va materializa într-o expertiză poligraf.

          UPDATEÎncepând cu data de 1 octombrie 2016 Europoligraf Center efectuează teste de fidelitate în cuplu certificate de Asociaţia Europeană pentru Integritate – organism ştiinţific european ce are ca scop elaborarea celor mai noi standarde şi metode de evaluare a integrităţii organizaţionale.