Sari la conținut

Exactitatea tehnicii poligraf

EXACTITATEA TEHNICII POLIGRAF
Pe bună-dreptate întrebarea cea mai stăruitoare care nu vă dă pace în nici un chip este: „Cât de exactă, cât de precisă este această examinare poligraf? Rezultatul obținut va fi conform cu realitatea afirmațiilor mele?”

Cu siguranță că este cea mai justificată întrebare și neliniște simultană pe care o veți resimți până când veți afla rezultatul examinării poligraf. Cu toate acestea este util să aflați încă înainte de a lua o decizie referitor la examinare care este istoria și mai ales care sunt procentele de exactitate în rezultatele cazuisticii cercetate prin această metodă.

Având în vedere că istoria poligrafului se confundă cu însăși țara în care a fost utilizat pentru prima oară dispozitivul, informațiile arată că Institutul Poligraf care se află în subordinea Departamentului Apărării SUA, a raportat cifre care se apropie de procentul maxim de acuratețe. Timp de 31 de ani serviciile secrete americane au contabilizat aceste rezultate și procentul de exactitate obținut este cuprins între 96 și 98% din totalul subiecților testați.

Văzând aceste date veți întreba „Ce facem atunci cu procentele lipsa?” Ei bine suntem cu toții de acord că la orice nivel de performanță s-ar afla aparatura tehnică pe care o utilizăm în această testare, sau elementul de ultimă generație al inteligenței oferite de software-ul care pune în ordine rezultatele, în final finețea acestora este stăpânită și de profesionalismul, experiența și dedicarea experților poligraf care realizează testarea și interpretarea datelor finale.

Având în vedere că laboratorul nostru deține aparatură de ultimă generație la care alăturăm experiența arătată anterior a personalului nostru, suntem în măsură să vă asigurăm că rezultatele vor fi și mai apropiate de procentul maxim.