Sari la conținut

Verificarea credibilitatii

          Când insistențele și dubiul planează asupra unei situații și acuzațiile încep să se îndesească, pentru a aplana conflictele, o expertiză poligraf se poate dovedi cea mai bună soluție. Aceasta are rolul să clarifice orice situație care implică prezența îndoielilor și să ofere datele necesare soluționării.

          Chiar dacă sunteți persoana care acuză, acuzatul, sau pur și simplu o persoană prinsă în mijlocul unui conflict, oricând se pune problema încrederii, găsirea adevărului cu ajutorul poligrafului este acum la îndemâna oricui. Testarea cu poligraful este utilă într-o mare varietate de situații care țin de viața personală și de cea profesională.

          Genul de circumstanțe în care folosirea testării poligraf este oportună variază de la mediul familial, până la locul de muncă, iar testarea se face numai respectând toate normele și standardele impuse și întotdeauna conform regulilor etice. Vârsta minimă permisă de metodologia poligraf este de 18 ani, așa încât aria de utilizare se extinde destul de mult.

          Astfel puteți de exemplu testa credibilitatea apropiaților în situații precum abuzul fraților sau surorilor, absența de la cursuri, comportamente turbulente, consumul de alcool sau alte substanțe interzise, agresivitate și fraudă la școală, sau dispariția unor bunuri ori elemente software. Tot în legatură cu viața familială puteți verifica bona care are grijă de copii, menajera sau alte persoane care alcătuiesc personalul casei.

          Acestea sunt câteva dintre cele mai comune situații conflictuale care pot beneficia de aportul elucidării prin testarea poligraf pentru a ajunge la o concluzie clară și sigură care vă permite să hotărâți și un mod de rezolvare. Fiecare situație a clienților este diferită, dar adevărul va fi întotdeauna revelat de acest tip de examinare.

          Consultanța poligraf oferită este utilă atât pentru a dovedi vinovăția și nivelul exact de implicare, dar și pentru a dovedi contrariul, adică a elimina bănuielile atunci când ele nu sunt întemeiate. Astfel puteți apela la o testare cu poligraful pentru a aduce dovezi asupra nevinovăției atunci când sunteți acuzat de ceva sau atunci cănd simțiți că asupra dumneavoastră planează o suspiciune neîntemeiată.

          Examinarea poligraf este o metodă foarte bună de a lămuri într-o variantă profesionistă lucrurile în orice fel de relație interpersonală. Ea poate fi întrebuințată chiar și atunci când nu există suspiciuni, doar pentru a oferi o referință în ceea ce privește începutul unei colaborări de orice tip între indivizi, sau pentru a ajuta la prevederea unor deviații de comportament, cum este cazul adolescenților, de exemplu.

          UPDATEÎncepând cu data de 1 octombrie 2016 Europoligraf Center efectuează teste de verificare a credibilităţii certificate de Asociaţia Europeană pentru Integritate – organism ştiinţific european ce are ca scop elaborarea celor mai noi standarde şi metode de evaluare a integrităţii.