Sari la conținut

Furturi/Fraude/Inselaciuni

          Uneori se întâmplă că în viața personală sau profesională să ne confruntăm cu furturi, fraude sau înșelăciuni, dar fără a ști exact unde, cum și de catre cine au fost comise. In special pentru mediul profesional și de afaceri aceste fenomene pot avea un efect cu urmări care pot conduce uneori la destrămarea economică a societății respective.

          Un laborator pentru testarea cu poligraful oferă consultanță în aceste probleme, fie ca ele se referă la mediul comercial sau la cel domestic. Poligraful este de mulți ani o unealtă valoroasă pentru a verifica nevinovăția și a testa adevărul în situații de securitate națională, depistarea infracțiunilor și verificarea trecutului. Chiar dacă nu este utilizat ca unealtă juridică, în cele mai multe cazuri poligraful este eficient în a dovedi dacă o persoană minte sau nu, ca dovadă suplimentară a analizei situației în care este implicată. Serviciile de testare cu poligraful sunt disponibile mediului de afaceri, comunității legale, media, dar și publicului general.

          Expertiza poligraf depistează cazurile de delicvență în diverse circumstanțe. Un prim caz este testarea pre-angajare. Companiile care operează în sectoare unde există factori de risc în activitatea lor curentă, pot solicita serviciul de testare cu poligraful pentru a depista dacă aplicantul spune adevărul, ca parte al procesului final de selecție. Astfel se pot prevedea și evita situații viitoare care ar implica furturi sau alte daune eventual irecuperabile.

          O situație foarte comună de a verifica autenticitatea și a depista fraudele are loc în mediul asigurărilor. Testarea cu poligraful discerne între somațiile false și cele adevarate din partea clienților și protejează asiguratorii de abuzuri. In rezolvarea disputelor domestice, poligraful ajută la clarificarea suspiciunilor de înșelătorie. Pentru media, acest serviciu ajută la verificarea surselor de informații și la retransmiterea unor știri reale.

          Orice situație de furt sau fraudă are suspecții ei, iar poligraful contribuie la depistarea persoanelor cu adevărat implicate în aceste infracțiuni în cel mai scurt timp. Când Curtea de Justiție sau o agenție administrativă nu poate lua o decizie datorită dovezilor insuficiente, testarea cu poligraful poate oferi informațiile necesare pentru clarificare.

          Alte situații care sunt marcate adesea de suspiciuni sunt competițiile sportive. Experții poligraf pot întocmi seturi de întrebări special create pentru a depista când competitorii trișează. Si în cele din urmă, testele poligraf pot fi utilizate de persoane nevinovate pentru a-și restabili reputația și a-și dovedi onestitatea în orice situație în care există o suspiciune pe care o consideră nejustificată asupra lor.

          Vasta experiență a experților poligraf garantează o acuratețe maximă a testării și a rezultatului oferit. Fiecare caz în parte este discutat cu clienții pentru a putea fundamenta un set de întrebări cu relevanță maximă, care să clarifice cu ușurință validitatea suspiciunilor. Testările vor ține cont întotdeauna de standardele și normele în vigoare și se vor subordona prescripțiilor Codului Civil.

          Tehnica poligraf este cel mai simplu mod de a face lumină într-o multitudine de situații, iar precizia cu care operează nu poate fi depășită de niciun alt fel de investigație. Chiar și când în timpul testului apare nervozitatea, ea nu poate interfera cu rezultatele și nu va fi interpretată drept minciună, așa cum s-ar putea întampla în cazul unei expertize psihologice. Astfel, poligraful este ideal pentru a oferi asistență întrucât nu va crea confuzie și nu va influența apariția unor acuzații nefondate.

          Pe parcursul a 14 ani de activitate am investigat câteva mii de fapte de fraudă sau înșelăciuni contribuind la recuperarea unor prejudicii de peste 2.000.000 euro.