Sari la conținut

Preangajare / Background checking

          Intervievarea în scopul angajării este întotdeauna un test de încredere din partea angajatorului. În societatea modernă orice demers care implică includerea unor noi persoane în viața și dezvoltarea companiei este un risc pe care angajatorii și-l asumă, dar care poate fi acum controlat cu ajutorul tehnicilor de investigare moderne.

          Apelând la experții poligraf specializați în verificarea adevărului cu ajutorul echipamentelor specifice, recrutarea angajaților devine un proces sigur, care susține luarea deciziilor și promite rezultate sigure. Cu toții știm că în cadrul unui interviu se discută aspecte care țin de cariera candidatului în trecut, dar și abilități și calități care sunt esențiale la ocuparea unui post, precum și viitoarele obiective profesionale.

          Unii canditați tind să își amplifice abilitățile sau să ascundă angajatorului incidente și evenimente importante pentru a primi o decizie favorabilă lor. Mai ales în cadrul locurilor de muncă care oferă acces la resursele companiei, sau la informații importante, faptul că angajatorul poate avea încredere și se poate baza pe personalul său este esențial, iar pentru a garanta acest lucru singura cale este verificarea.

          Desigur că verificarea trecutului potențialilor angajați se poate face prin multiple metode, însă una dintre cele mai simple, non-invazive și chiar economice este testarea poligraf. Ea poate fi privită ca o modalitate în care se oferă consultanță companiilor la angajarea de personal pentru a garanta succesul demersului unei politici de angajare sigure.

          Angajarea persoanelor nepotrivite pentru un anumit post poate determina pierderi de tot felul. În primul rând se pierde timp, deoarece trebuie reluat procesul de intervievare și înlocuire a angajatului, apoi implicit se pierd resurse deoarece în afaceri întotdeauna timpul înseamnă bani. Dar cea mai nefavorabilă situație este când se pierd bunuri sau informații nerecuperabile datorită neglijenței personalului.

          Pentru a preveni această situație angajarea oamenilor potriviți este esențială, iar testarea poligraf are calitatea de a verifica cele relatate de aceștia în timpul interviului și este cea mai sigură cale de a accesa informații reale despre viitorii angajați. În plus, examinarea poligraf necesită minimum de pregătiri, efort și investiție, oferind rezultate incontestabile.

          Pentru a accesa acest tip de serviciu este suficient să solicitați oferta pentru companii, iar împreună cu experții poligraf veți pune bazele unui plan personalizat care să asigure succesul sesiunii de interviuri cu potențialii angajați. După stabilirea obiectivelor și definitivarea setului de întrebări menite să verifice veridicitatea celor relatate de candidați, pasul următor este informarea acestora despre toate detaliile testării și solicitarea acordului lor.

          Unul dintre cele mai importante avantaje ale testării cu poligraful este că procesul se menține non-invaziv pe tot parcursul examinării și că rămâne o modalitate de verificare prietenoasă cu subiectul său. Fiind o cale amiabilă de a obține confirmarea veridicității, examinarea poligraf pentru angajare nu produce intimidare, iar întrebările întrebuințate nu abordează subiecte incomode pentru cel intervievat, rolul lor fiind să stabilească dacă cele relatate sunt adevărate și rămânând strict în limitele subiectului testării solicitat de angajator.

          Din punct de vedere al subiecților intervievați aceștia nu trebuie să-și facă niciun fel de griji atât timp cât relatările făcute în CV sunt reale, ci mai degrabă chiar ei să solicite sau să accepte imediat propunerea angajatorului de a participa la o astfel de testare cu echipamentul poligraf.

          UPDATEÎncepând cu data de 1 octombrie 2016 Europoligraf Center efectuează teste de preangajare – background checking certificate de Asociaţia Europeană pentru Integritate – organism ştiinţific european ce are ca scop elaborarea celor mai noi standarde şi metode de evaluare a integrităţii organizaţionale.