Sari la conținut

Gabriela Firea chemată la poligraf

Dacian Ciolos a reacționat la postarea Gabrielei Firea, in care aceasta ii cere contracandidatului sau, Nicusor Dan, sa faca un test antidrog, înainte de dezbaterea electorală. „Înțeleg că doamna Firea și-a permis să-i ceară lui Nicușor Dan un test antidrog ca să accepte o dezbatere despre Bucuresti.

Doamna Firea, nu vreți dumneavoastră să faceți un test poligraf cu întrebarea „ați luat șpagă?” înainte de orice discuție despre viitorul Capitalei?”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, sâmbătă, că va participa la dezbaterea electorală cu contracandidatul său, Nicușor Dan, dacă acesta „prezintă public testele COVID si antidrog la zi”.

Testul poligraf este o metodă de investigație criminalistică care are la bază principii psihofiziologice și statistice, fiind știut că 98% din populația adultă prezintă reacții fiziologice în planul respirației, transpirației, pulsului și tensiunii arteriale determinate de răspunsul sistemului nervos autonom în momentul când mint.

Testarea poligraf este benevolă, voluntară și nu poate fi efectuată împotriva voinței celui examinat.

Examinarea poligraf poate avea valoare probatorie, conform codului de procedură penală, doar când rezultatul este materializat în expertiza poligraf.

Pentru a se materializa în expertiza poligraf, o examinare poligraf trebuie să respecte niște norme metodologice stricte, un anumit mod de formulare a întrebărilor, un anumit format de testare, respectiv control de calitate. Procedura durează două ore și costă 1000 lei cu TVA.

Informații suplimentare la 0722-319-952 – expert poligraf asociat Sorin Savu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *